Κηροπλαστείο – Θ.Ι.Χρήστου

Με λίγα λόγια

Περιγραφή Επιχείρησης

Το κηροπλαστείο Χρήστου είναι ένα από πιο παλιά κηροπλαστεία σε όλη την Ελλάδα. Έτος ίδρυσης θεωρείται το 1919 όταν ο Θωμάς Θεοχάρους – Χρήστου , πρόσφυγας από το Μοναστήρι , εγκαταστάθηκε στην Έδεσσα και άρχισε να εξασκεί την τέχνη του , να κατασκευάζει κεριά. Η τέχνη εξελίχθηκε σε επιχείρηση και πέρασε στη δεύτερη γενιά , στους αδελφούς Χρήστο και Ιωάννη Χρήστου. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 τη σκυτάλη πήρε ο Θωμάς Χρήστου γιός του Ιωάννη , κηροπλάστης πλέον τρίτης γενιάς.

 Η επιχείρηση κρατάει μέχρι και σήμερα αμιγώς τον οικογενειακό της χαρακτήρα. Η έδρα της βρίσκεται στο ίδιο σημείο (στο κέντρο της πόλης κοντά στην εκκλησία Αγία Σκέπη) από τη δεκαετία του  ’50. Εκεί γίνεται η παραγωγή των κεριών και η πώληση (χονδρική και λιανική). Από το 2002  λειτουργεί και ένα υποκατάστημα λιανικής στην περιοχή των κοιμητηρίων της πόλης.

Το κηροπλαστείο παράγει κεριά  διαφόρων τύπων : εκκλησιαστικά, πασχαλινά, διακοσμητικά, αρωματικά, για γάμους, βαφτίσεις κλπ. Επίσης εμπορεύεται διάφορα άλλα είδη όπως ρεσώ, κεριά διαρκείας, παραφινέλαιο, καρβουνάκια, φυτιλάκια, μοσχοθυμίαμα, καντήλια, θυμιατά κλπ. Το πελατολόγιό του εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

 Τέλος, άλλη μια πρωτοπορία του κηροπλαστείου είναι και η ηλεκτρονική του παρουσία, καθώς, έχοντας από το 1997 κατοχυρώσει το όνομα www.keri.gr, είναι το πρώτο κηροπλαστείο σε όλη την Ελλάδα με παρουσία στο διαδίκτυο.

Καλάθι αγορών

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει μια καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης. Αν συνεχίσετε την πλοήγηση, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διάβάστε περισσότερα σχετικά με το τί πληροφορίες συλλέγουμε εδώ.